Ofte stilte spørsmål

g

1. Fra hvilken alder kan mitt barn bruke sykkelen?

Ideelt burde barn begynne å sykle på balansesykkel i to års alderen, eller når barnet har vokst fra sin 3 hjulsykkel. Men vi har observert mange yngre flinke barn på FirstBike messer, som da har brukt senke sett på sykkelen sin. (LowKit™). Det kan de bruke fra de er 22 måneder gamle. Jo tidligere du begynner å hjelpe barnet med å utøve sin balanse på en balansesykkel, desto bedre. Små barn lærer utrolig fort på egen hånd (fra vår egen erfaring, er det kun noen timer). Men det er også barn som er ikke er like glade i å bruke balansesykkel i 2 års alderen. Det er helt ok, vent noen måneder og prøv igjen. Det tar barn lengre tid å lære å bruke balansesykkel når de har passert 4 års alderen. De pleier å ha vansker med å holde balansen. Dette er ofte begrunnet i at de har lært å stole på sykler med støttehjul eller andre apparater.
g

2. Hva er minimum høyde for at barnet kan bruke FirstBike?

Takket være setets skruemekanisme, kan modeller med oppblåsbare dekk brukes av barn fra 87 cm. Basic modellen med solide dekk kan brukes av barn fra 84 cm. Men, dette er avhengig av lengden på barnets ben. Når barnet sitter på sykkelen burde knærne være lett bøyd, mens føttene er flate på bakken. Laveste sete posisjon på FirstBike er kun 30.5 cm, noe som gjør den til en av de laveste balansesykler på markedet.
g

3. Trenger 2 åringen min senkesett til å senke setet?

Det kommer an på høyden til barnet og hvor lange bena er. For sikker bruk av balansesykkel må barnet kunne rekke bakken med begge bena, flate på bakken, ikke bare med tærne.
g

4. Hva er forskjellen mellom dekka på Street modellen og Cross modellen?

I praksis da ligger forskjellen kun i design. Begge har svært like egenskaper. Cross modellen høres litt som et motorsykkel når den kjører på gata, mens Street modellen er mer stillegående.
g

5. Hva er forskjellen mellom oppblåsbare dekk og solide dekk?

Oppblåsbare dekk tilbyr bedre kjøreegenskaper på gata. Basic modellen med solide dekk (solid polyurethane) er solgt nesten eksklusivt til barnehager. Hvor det ikke er praktisk å ha sykler som trenger å få dekkene pumpet og hvor vedlikehold er viktigere enn en komfortabel tur.
g

6. Hva skal jeg gjøre med et punktert dekk?

Dekkene er lagd av kvalitets materiell, men hvis det blir punktert, kan den indre slangen bli kjøpt i de fleste butikker som selger sykkeldekk. (12´ standard størrelse)
g

7. For en stund siden kjøpte jeg FirstBike uten håndbrems. Er det mulig å kjøpe håndbrems og montere det på?

Dessverre, det er ikke mulig på grunn av tekniske årsaker – Det ville kreve erstatning på flere komponenter, inkludert det bakerste hjulet og boring i rammen.